2015. április 26., vasárnap

Ragyogás-1980



    Ragyogás-1980

 Kezdjük a blogot a Ragyogás című filmmel. Régóta "tologatom" ezt a filmet. Féltem megnézni, mert ugye nem új film. De mivel láttam több blogon, oldalon hogy csak jót írtak róla, bele vágtam. Mert ez egy klasszikus és ha már ennyien dicsérik miért ne. A film Stephen King-Ragyogás című könyve alapján készült. 
Szóval a sztori: Fő hősünk egy hotelban el vállal egy munkát a hegyekben, ami a téli időjárás miatt zárva van. A hotel vezetője elmondja neki hogy itt történt egy gyilkosság, az előző gondnok becsavarodott a magány miatt és kinyírta a lányaikat és a feleségét. De őt nem zavarja a magány pont jó kor jön neki mert regényt ír. Aztán beköltöznek a feleségével és a kisfiúkkal. Na és innen kezdődnek az izgalmak..
Nekem nagyon tetszett. Az egész film alatt érezni lehet a szorongást, a nyomasztó hangulatot. Anélkül hogy minden percben kaszabolás lenne. A főszereplő arcát pedig nehéz elfelejteni, mikor fel húzza a szemöldökét. A zenék is nagyon jók a filmbe. Manapság nem lehet ilyen filmet találni sajnos. Csak ajánlani tudom! Nézzétek meg ti is! 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése